Verse salade op basis van ei, appel, veldsla, komkommer, tomaat, kalkoen, magere yoghurt, citroensap, mosterd, verse mayonaise en kruiden.
6 eieren
1 appel
1 zakje veldsla
½ komkommer
1 bakje cherry tomaatjes
1 bakje kalkoen reepjes
2 dl magere yoghurt
2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mosterd
versgemalen zout en peper
bieslook
eventueel wat zoetstof
Liefst van tevoren 2 eieren uit de koelkast halen, eiwit en dooier scheiden. Klop 2 eierdooiers met een beetje zout op met een garde. Voeg tijdens het kloppen om en om een beetje olijfolie en magere yoghurt toe. Blijf kloppen en voeg afwisselend een scheutje azijn of citroensap toe. Op het laatst kun je een schepje mosterd toevoegen. Zoetstof is vaak niet nodig, dit is een kwestie van smaak. In plaats van met de garde kun je alles ook in een kom met een mixer bereiden.
Snijd 4 gekookte eieren en een 1 appel in kleine stukjes. Voeg het bakje kalkoenreepjes en naar smaak verse bieslook toe. Meng alle ingrediënten samen met de zelfgemaakte mayonaise in een kom. Serveer de eiersalade op twee kleine bordjes op een bedje van veldsla en garneren af met wat cherry tomaatjes, komkommer en eventueel peper en zout.