Roerbakschotel op basis van tartaar gehakt, aubergine, prei, gele paprika, groene paprika, couscous kruiden. Geserveerd met couscous. Bereidingstijd circa 40 minuten.
300 gram tartaargehakt
100 gram couscous
1 ui
1 grote prei
1 aubergine
1 gele paprika
1 groene paprika
Couscous kruiden
2 eetlepels olijfolie
Tip: dit gerecht is lekker met Tzatziki, bekijk hier het recept
Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de ui en prei in dunne ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in blokjes, net als de aubergine. Verhit een wok met 2 eetlepels olijfolie en rul hier de tartaar gehakt in. Zodra het tartaar gehakt bruin wordt voeg je de ui, prei, aubergine, paprika en couscous kruiden toe. Laat dit alles nu op laag vuur nog een aantal minuten door sudderen in het vocht dat vrijkomt. Voeg eventueel naar smaak nog wat versgemalen zout en peper toe. Giet de couscous af en laat deze nog even staan. Verdeel vervolgens de couscous en roerbakgroenten over twee borden.