Gestopt met roken en afvallen

Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken?

Als je stopt met roken, gaat het meteen beter met je lichaam.
- 20 minuten na het stoppen worden de hartslag en bloeddruk weer normaal;
- na acht uur is de hoeveelheid nicotine en koolmonoxide de helft minder;
- na acht uur is de hoeveelheid zuurstof in het bloed weer normaal;
- na twee dagen is er geen nicotine meer in het lichaam;
- na twee dagen is het smaak- en reukvermogen aanzienlijk verbeterd;
- tussen de twee en twaalf weken verbetert de bloedcirculatie in het lichaam.

Kom ik aan als ik stop met roken?

Als je stopt met roken betekent dat vaak dat je aankomt in gewicht. Dit komt doordat roken de algemene stofwisseling versnelt, als je rookt verbrand je dus meer calorieën. Zodra je met roken stopt verlaagd je stofwisseling en verbrand je minder energie. Wanneer je hetzelfde blijft eten kom je al snel een paar kilo aan. Veel stoppers komen zelfs extra aan doordat ze het gebrek aan nicotine compenseren met meer eten en snoep.

Hoe kom ik van de extra kilo’s af?

Gemiddeld kom je 2,5 tot 6 kilo aan zodra je stopt met roken. Je kunt dit beperken door niet naar compensatie eten en snoep te grijpen. Zorg ook dat je dagelijks 45 tot 60 minuten beweegt. Probeer eenvoudig meer te bewegen in het dagelijks leven, neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift en laat de auto vaker staan. Ook activiteiten als fietsen, wandelen en zwemmen helpen een gezond gewicht te behouden. Je hoeft niet per se intensief te sporten: zo kun je matig intensieve activiteiten langer volhouden en dit resulteert in een hogere vetverbranding.

De NewNrgy afslankmethode helpt

Ons dieet biedt zichtbaar resultaat door een combinatie van een aangepast gezond voedingsadvies en natuurlijke voedingssupplementen. Doordat je bewust wordt van gezonde voeding weet je hoe je na afloop van het dieet op je streefgewicht blijft. Jij bent in control!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2023 NewNrgy - Succesvol lijnen