Forel met bleekselderij

Visgerecht op basis van verse forel, bleekselderij, peterselie, knoflook, citroensap, verse peper en olijfolie.

Ingrediënten voor 2 personen

2 verse schoongemaakte forellen
2 stengels bleekselderij
2 takjes peterselie
1 teentje knoflook
1 citroen
olijfolie
versgemalen peper en zout

Bereiding

Haal twee schoongemaakte forellen bij de visboer.  Scheur twee vierkante stukken aluminiumfolie af en schenk hier een beetje olijfolie op. Wrijf de binnenkanten van de forel in met peper en zout en leg ze aan de kant. Snijd de knoflook in hele dunne plakjes en doe deze in een schaal. Voeg vervolgens twee fijngesneden takjes peterselie en kleingesneden stukjes bleekselderij toe. Pers hier een kwart citroen boven uit en meng alles goed door elkaar. Vul de buikholtes van de forellen met het mengsel. Als je teveel vulling hebt kun je dit over de forel heen leggen. Vouw het aluminiumfolie om de forel heen en rooster de forel ongeveer 15 minuten (7,5 minuut per kant) op de barbecue. De vis is goed gaar als deze wit is.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen