Vleesspiezen met kip. Met een marinade gemaakt van citroen, komijn, oregano, knoflook, kaneel en olijfolie.
300 g kipfilet
1/2 citroen
4 eetlepels olijfolie
1,5 theelepel gemalen komijn
3 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels kaneel
2 teentjes knoflook
versgemalen peper en zout
Snijd de kipfilet in kleine blokjes van gelijke grootte en bestrooi ze met peper en zout. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de geraspte citroenschil met het citroensap, 4 eetlepels olijfolie, de komijn, oregano, geperste knoflook en kaneel in een kom door elkaar. Schep de kipblokjes erdoor, goed mengen. Dek de kom af en laat deze 3 uur in de koelkast staan. Rijg de gemarineerde kip aan de satéstokjes en grill ze in circa 6 minuten per kant gaar op de barbecue.