Warme kabeljauwcarpaccio

Carpaccio op basis van kabeljauw, courgette, trostomaat, basilicum, sjalotten en olijfolie. Bereidingstijd circa 25 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

1 courgette
3 trostomaten
3 eetlepels olijfolie extra vierge
2 sjalotten
200 gram kabeljauwhaasjes
3 eetlepels verse basilicum, in dunne reepjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten aan de bolle kant kruislings in en dompel ze 10 seconden in kokend water. Schep ze in een kom met koud water en verwijder de velletjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in dunne reepjes. Meng in een schaaltje de tomaatreepjes en fijn gesneden sjalotten door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de helft van de olijfolie erdoor. Verwijder de schil van de courgette met een dunschiller, maak hier dunne reepjes van en meng deze met de tomaat en sjalotten. Verdeel de resterende olie over twee hittebestendige borden. Bestrooi de borden met een beetje versgemalen zout en peper. Snijd de vis met een scherp mes in dunne plakjes en leg de plakjes naast elkaar op de borden. Plaats de borden in het midden van de oven en laat de vis in 5 minuten gaar worden. Schep een lepel van het tomatenmengsel in het midden van de borden en strooi de basilicum erover.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen