Voorgerecht op basis van groentebouillon, agar-agar, kabeljauw, basilicum, trostomaat, ui en olijfolie. Bereidingstijd circa 5 uur.
1 groentebouillon blokje
1 liter water
2 zakjes agar-agar (verkrijgbaar in reformzaak)
3 trostomaten
3 eetlepel olijfolie extra vierge
2 sjalotten
200 g kabeljauwhaasjes
3 eetlepel verse basilicum, in dunne reepjes
Kook 1 liter water met 1 groentebouillonblokje en los hier al roerend een de 2 zakjes agag-agar in op. Laat daarna deze oplossing tot een hoogte van een halve cm afkoelen in een zo breed mogelijke rechthoekige schaal of bakblik. Laat in de koelkast afkoelen en opstijven tot een gel. Snijd uit de ontstane gel vierkante plakjes van circa 7 cm. Leg daarop een mager stukje vleesbeleg, vis, of vervanger daarvan en vouw het geheel op de helft dubbel.