Gemarineerde oesterzwammen

Vegetarisch voorgerecht op basis van oesterzwammen, basilicum, knoflook, citroensap, droge witte wijn en olijfolie. Bereidingstijd circa 25 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

300 gram oesterzwammen
2 eetlepels olijfolie
1 bosje basilicum
2 teentjes knoflook
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels droge witte wijn
versgemalen peper en zout

Bereiding

De oven grill voorverwarmen. Snijd de oesterzwammen in repen en verwijder de steeltjes. Meng de paddenstoelen met peper, zout, olijfolie en leg ze in een ovenvaste schaal. Plaats de paddenstoelen op circa 10 cm van het grill element in de oven en laat 15 minuten grillen. Draai de paddenstoelen halverwege om. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Maak de teentjes knoflook schoon en pers deze. Meng de knoflook en basilicum door de paddenstoelen en laat dit nog 2 minuten grillen. Serveer de paddenstoelen op twee kleine bordjes. Giet het citroensap en de wijn in de ovenvaste schaal en roer tot dat het aanbaksel heeft losgelaten. Schenk de dressing vervolgens over de paddenstoelen en ze zijn klaar om te eten. Een paar uur laten marineren kan ook.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen