Voorgerecht op basis van paprika, knoflook, basilicum, Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en olijfolie. Bereidingstijd circa 40 minuten.
2 rode paprika's
1 gele paprika
1 teentje knoflook
Italiaanse kruidenmix
verse basilicum
2 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels extra vierge olijfolie
versgemalen zout en peper
Verwarm de grill op de hoogste stand. Was de paprika’s en plaats ze in het geheel onder de hete grill. Rooster de paprika's gedurende 10 à 15 minuten aan alle kanten, tot het vel begint te blakeren. Af en toe keren. Laat de paprika’s 10 minuten in plastic zak rusten. Meng de azijn, olijfolie, geperste knoflook, Italiaanse kruiden en fijngehakte basilicum tot een saus. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Verwijder de velletjes van de paprika’s en halveer de paprika's. Zaadlijsten verwijderen en paprika's in niet te kleine repen snijden. Meng de paprika's door de dressing en laat vervolgens 2 uur intrekken.