Waterkerssoep met kip-limoenballetjes

Frisse soep met waterkers, limoen, kipfilet, magere kwark, sjalot en kippenbouillon. Bereidingstijd circa 20 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

½ limoen
250 gram kipfilet
1 eetlepel magere kwark
1 sjalot
75 gram waterkers
1 kippenbouillon tablet
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel johannesbroodpitmeel

Bereiding

Was de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Pureer de kipfilet in de keukenmachine samen met het limoensap, de limoenschil, magere kwark, johannesbroodpitmeel en 2 eetlepels olijfolie tot een smeuïg mengsel. Maak je handen vochtig en draai er circa 20 soepballetjes van. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit het sjalotje glazig. Voeg de waterkers en 1 liter kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot hij mooi glad en licht gebonden is. Schenk de soep terug in de pan en breng nogmaals aan de kook. Voeg de kipballetjes toe en laat nog 5 minuten doorkoken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen