Gevulde vissoep op basis van kruidenbouillon, kabeljauw, mosselen, venkel, ui, knoflook, zilvervliesrijst en gember. Bereidingstijd circa 35 minuten.
½ eetlepel olijfolie
1 fijngesneden sjalotje
1 uitgeperst teentje knoflook
stukje geraspte gemberwortel
½ liter water
1 kruidenbouillon blokje
40 gram zilvervliesrijst
mespunt chilipoeder
300 gram in stukken gesneden venkel
100 gram in grove stukken gesneden kabeljauwfile
100 gram gekookte mosselen
1/2 dl verse kokosmelk (blik)
peper en zout
vers korianderblad
Bak het sjalotje, de knoflook en gemberwortel 5 minuten in de olijfolie. Voeg het water en de kruidenbouillon tablet toe en breng aan de kook. Zilvervliesrijst en chilipoeder toevoegen. Na 5 minuten venkel toevoegen en na nog eens 3 minuten kabeljauwfilet door soep roeren. Laat op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken. Dan mosselen toevoegen en kort mee verwarmen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de soep met wat vers korianderblad.