Pittige pompoensoep

Pittige soep op basis van pompoen, groentebouillon, ui, knoflook, rode peper, kerrie en Philadelphia light. Bereidingstijd circa 30 minuten.

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 pompoen ( 1 tot 1,5 kilo)
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels kerriepoeder
800 ml groentebouillon (van tablet)
4 eetlepels Philadelphia light naturel

Bereiding

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de schil van de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Verwijder de buiten laag van de ui en snijd de ui in ringen. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een schep mesje. Snijd de peper fijn. Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de knoflook, ui, peper en het kerriepoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat daarna op laag vuur nog 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een mooie egale soep. Schep de soep in kommen. Schep in elke kom 1 eetlepel Philadelphia light. Eet smakelijk!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen