Soep op basis van mosselen, droge witte wijn, peterselie, knoflook en tomaten. Bereidingstijd circa 30 minuten.
1 kg mosselen
1 dl droge witte wijn
1 bosje peterselie
2 teentjes knoflook
2 rijpe tomaten
2 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper
Spoel de mosselen schoon en verwijder de geopende exemplaren. Kook ze samen met de wijn in een ruime pan met deksel totdat ze allemaal geopend zijn. Schud ze vervolgens een paar keer goed door elkaar. Haal de helft van de mosselen uit hun schelp. Hak de peterselie fijn, pel de tomaten en snijd ze in stukken. Zeef het kookvocht van de mosselen en houd dit apart. Verwarm een soeppan met olijfolie en fruit hierin kort de geperste knoflook. Voeg vervolgens de mosselen (met en zonder schelp), tomaten, peper en wat kookvocht toe. Laat nog circa 4 minuten doorkoken en dien direct op in twee diepe borden. Garneer af met wat peterselie.