Stevige soep op basis van groentebouillon, kip, courgette, prei, zilvervliesrijst en sambal. Bereidingstijd circa 40 minuten.
1 courgette
2 fijne of 1 dikke prei stengel
1 grote ui
1 groentebouillon blokje
150 gram kipfilet
kipkruiden
60 gram zilvervliesrijst
2 eetlepels olijfolie
1 ei
1 1/2 theelepel sambal
Breng 1 liter water met 1 groentebouillon blokje aan de kook. Snijd de prei en ui fijn, maar niet te fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hier de kip gekruid met kipkruiden in. Voeg hierna de gesneden courgette, prei, ui, sambal en een losgeklopt ei toe en bak deze nog 3 minuten mee. Voeg hierna alles inclusief de zilvervliesrijst toe aan de groentebouillon en laat deze nog 20 minuten trekken.