Tomaten Basilicumsaus

Saus van roma-tomaten, ui, verse basilicum, kappertjes en knoflook. Zowel warm als koud te gebruiken. Bereidingstijd circa 20 minuten.

Ingrediënten

500 gram roma-tomaten
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 eetlepel kappertjes
20 basilicumblaadjes

Bereiding

Snijd met een scherp mes een kruis in de bolle kant van de tomaat. Dompel ze vervolgens circa 10 seconden in een pan met kokend water, spoel ze daarna met koud water af in een vergiet. Nu kun je gemakkelijk het velletje verwijderen. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd ze in grove blokken. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de fijngesneden ui en geperste knoflook  op een laag vuur gedurende 8 minuten. Voeg de  fijngehakte rode peper, stukken tomaat en kappertjes toe en verwarm de saus enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak zout toe. Laat de saus niet koken, anders gaat de specifieke smaak van deze saus verloren. Voeg als laatst de in stukken gescheurde blaadjes verse basilicum toe. De saus kan zowel warm als koud worden gebruikt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen