Remoulade recept

Bereid zelf een verse remouladesaus op basis van ei, yoghurt, milde olijfolie, augurk, kappertjes, sjalot, peterselie, citroensap, azijn, mosterd en zout. Tevens als basis voor andere sauzen te gebruiken. Bereidingstijd circa 15 minuten.

Ingrediënten

3 eieren
2 dl magere kwark
2,5 dl olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel azijn
2 theelepels fijne mosterd
1 sjalotje
augurk
kappertjes
verse peterselie
snufje versgemalen zout
eventueel wat zoetstof

Bereiding

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Scheid het eiwit van de dooier. Het eiwit wordt verder niet gebruikt. Klop de drie eierdooiers samen met magere kwark, citroensap, azijn, fijne mosterd en zout met een garde tot een gladde gebonden mayonaise. Voeg tijdens het kloppen druppelsgewijs de olijfolie toe. Zoetstof is vaak niet nodig, dit is een kwestie van smaak. In plaats van met de garde kun je alles ook in een kom met een mixer bereiden.  Snijd de augurken in kleine stukjes. Pel het sjalotje en hak deze heel fijn. Hak de peterselie. Meng de stukjes augurk, sjalot, peterselie en kappertjes door de mayonaise. Breng de remouladesaus op smaak met peper en zout.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen