Thaise salade op basis van Romaine sla, biefstuk, knoflook, trostomaat, sojasaus, olijfolie en verschillende verse kruiden. Bereidingstijd circa 25 minuten.
300 gram biefstuk
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel zoetstof
2 theelepels sojasaus
1 krop Romaine sla
2 sjalotten
1 teentje knoflook
150 gram trostomaten
2 eetlepels verse koriander
2 eetlepels verse basilicum
sap van 1 limoen
versgemalen zout en zwarte peper
Snijd de biefstuk in reepjes van 1 cm, meng deze met 1 eetlepel olijfolie in een kom en voeg zout en peper toe. Bak de reepjes gedurende 4 minuten in een koekenpan en laat ze vervolgens iets afkoelen. Snijd de sjalotjes fijn en de cherry trostomaatjes in vieren. Verdeel de slabladen over twee bordjes en strooi hierover de gesneden sjalotjes en tomaatjes. Dressing: los de zoetstof op in het sap van de limoen en roer hier 1 eetlepel olijfolie, 2 theelepels sojasaus en het geperste teentje knoflook door. Verdeel de dressing over de twee bordjes salade en garneer deze hierna met de verse koriander en basilicum.