Vegetarische salade op basis van trostomaat, verse spinazie, Hüttenkäse, citroen, pijnboompitten, knoflook en olijfolie. Bereidingstijd circa 30 minuten.
1 bakje cherry trostomaten aan de tak
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
versgemalen zout en zwarte peper
1 teentje geperste knoflook
1/2 geperste citroen
300 gram verse spinazie
100 gram Hüttenkäse
Verwarm de oven voor op 250 °C. Besprenkel de cherry trostomaten met 2 eetlepels olijfolie en gaar ze circa 6 minuten in de oven. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, bestrooi ze naar smaak met wat zout en laat ze afkoelen. Maak een dressing van de knoflook, het citroensap en 3 eetlepels olijfolie, breng op smaak met versgemalen zout en peper. Meng de dressing door de spinazie en verdeel de Hüttenkäse erover. Verdeel de gegrilde trostomaatjes over de salade en garneer deze met de pijnboompitten.