Salade nicoise

Vissalade op basis van gemengde sla, tonijn, ei, radijs, ui, tomaat, paprika, zwarte olijven, knoflook en olijfolie. Bereidingstijd circa 30 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

3 eieren
1 ui
50 gram radijsjes
1 stengel bleekselderij
1/2 rode paprika
4 tomaten
50 gram gemengde sla
15 gram fijngesneden verse basilicum
1 teentje knoflook
1 blikje tonijn op olijfolie (185 gram)
100 gram zwarte olijven
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel wijnazijn

Bereiding

Kook de eieren in 7 minuten hard en pel ze. Snijd de ui in fijne ringen. Snijd de radijsjes, bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Meng de sla met de basilicum, geperste knoflook, gesneden ui, radijsjes, bleekselderij en paprika. Verdeel de salade over twee borden. Snijd de tomaten in 16 parten, bewaar deze apart. Maak de tonijn los met een vork en verdeel die -samen met wat olie uit het blik- over de salade. Snijd de gekookte eieren in vieren en leg deze samen met de parten tomaat langs de rand van het bord. Verdeel de zwarte olijven over de borden en besprenkel de salade met olijfolie en de wijnazijn. Voeg naar smaak versgemalen zout en peper toe.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen