Zeevruchten stoofpot

Stoofpotje van zeevruchten met zalm, mosselen, kabeljauw, reuze garnalen, knoflook, bleekselderij, olijven en sinaasappel. Bereidingstijd circa 45 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

125 gram zalmfilets
125 gram kabeljauwfilets
4 reuzengarnalen
500 gram verse mosselen
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 ui
2 stengels bleekselderij, in stukjes
1 blik tomatenblokjes (a 400 g)
1/2 sinaasappel1 laurierblaadje
150 gram zwarte olijven zonder pit
versgemalen peper en zout

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes. Verhit een ruime, diepe pan met olijfolie en fruit de ui 4 minuten op laag vuur. Voeg een geperst teentje knoflook en de stukjes bleekselderij toe en bak gedurende 3 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Was de sinaasappel, rasp hierna de schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en een laurierblaadje toe. Doe de deksel op de pan en laat nog 15 minuten zachtjes stoven. Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg deze toe. Na 5 minuten kunnen ook de ongepelde garnalen, mosselen en olijven worden toegevoegd. Laat de mossel­schelpen op hoog vuur met deksel op de pan in ongeveer 6 minuten opengaan. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen