Heerlijk herfstrecept met rode kool, appel, sjalot, kruidnagel, ontbijtkoek, peper en zout. Bereidingstijd circa 40 minuten.
600 gram rode kool
1 sjalot
4 kruidnagels
½ theelepel zout
1 plak Cereal ontbijtkoek
2 friszure appels (zoals goudrenet)
Verwijder eerst de buitenste bladeren van de kool. Snijd hem vervolgens in vieren en snijd verwijder dan de harde kern en stronk. Snijd of schaaf elk stuk kool in lange, smalle reepjes en was deze. Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin. Doe de koolreepjes en sjalot met een 1/2 theelepel zout in een pan. Schenk een bodempje water op de kool en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rodekool met deksel op pan in 25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes. Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool en verwarm mee. Als de rode kool gaar is, verwijder dan de sjalot met kruidnagels en breng op smaak met peper en zout. Kan ook goed gecombineerd worden met vlees van wild zoals konijn en hert.