Pastagerecht op basis van volkoren pasta, bladspinazie, zalmsnippers, sjalot, knoflook, pijnboompitjes, Philadelphia light en olijfolie. Bereidingstijd circa 25 minuten.
200 gram volkoren pasta
2 tenen knoflook
3 sjalotten
750 gram romatomaten
2 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
450 gram bladspinazie
6 eetlepels Philadelphia light
250 gram gerookte zalmsnippers
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Was de tomaten en snijd deze in parten. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Meng de tomaat in een kom met de balsamicoazijn en bestrooi deze met de pijnboompitten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en sjalot gedurende 1 minuut. Voeg de spinazie toe en verwarm deze 5 minuten mee. Philadelphia light toevoegen en de saus onder af en toe roeren nog 2 minuten laten doorwarmen. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de pasta over twee borden en schep daar de spinaziesaus overheen. Garneer de pasta met de zalmsnippers. Serveer de pasta samen met de tomatensalade.