Goulash

Pittige goulash op basis van runderriblappen, tomatenpuree, paprika, knoflook ui, sambal en olijfolie. Geserveerd met zilvervliesrijst. Bereidingstijd circa 3 uur.

Ingrediƫnten voor 2 personen

400 gram runderriblappen
1 eetlepel sambal
1 eetlepel paprikapoeder
100 gram tomatenpuree
60 gram zilvervliesrijst
7 eetlepels olijfolie
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
3 tomaten
4 uien
versgemalen zout en peper

Bereiding

Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de tomaat en snijd deze in partjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaden en snijd in stukken. Dep de runderriblappen droog, bestrooi met zout en peper en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur in circa 4 minuten bruin. Voeg de ui toe en bak 4 minuten mee. Voeg de paprika, tomaat, knoflook, sambal, paprikapoeder, tomatenpuree en 150 ml water toe. Breng verder op smaak met zout. Laat het geheel koken en daarna met deksel op de pan op laag vuur nog 3 uur stoven. Schep af en toe om en voeg indien nodig extra water toe. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de goulash met de rijst op twee bordjes.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen