Gestoomde vis met limoen

Visgerecht op basis van kabeljauw, Romaine sla, limoen, sojasaus en verse peper. Geserveerd met zilvervliesrijst. Bereidingstijd circa 35 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

1 eetlepel sesamzaadjes
1 limoen, schoongeboend
2 blaadjes Romaine sla
250 gram kabeljauwfilet
versgemalen zout en zwarte peper
2 eetlepels sojasaus
60 gram zilvervliesrijst

Bereiding

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bordje. Snijd met een dunschiller lange reepjes groene schil van de limoen. Pers een halve limoen uit. Leg de blaadjes sla in het mandje van de stoompan. Snijd de vis in 2 gelijke stukken, wrijf ze in met versgemalen zeezout en leg elk stuk vis in een slablad. Sprenkel het limoensap over de vis. Maal er royaal zwarte peper boven en strooi er de helft van de sesamzaadjes over. Leg de reepjes limoenschil op de vis. Breng in de stoompan een laag water aan de kook en hang het stoommandje erboven. Leg de deksel op de pan en stoom de vis in 7 minuten gaar. Meng de sojasaus met de resterende 1/2 eetlepel sesamzaadjes. Schenk dit in 2 kleine glaasjes of bakjes. Leg de stukken vis met het slablad elk op een warm bord. Zet de bakjes met sojasaus ernaast. Lekker met zilvervliesrijst.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen