Gegrilde groenten

Schotel van gegrilde groenten. Met courgette, paprika, bosui, champignons, gemengde sla, wijn azijn, peterselie en olijfolie. Bereidingstijd circa 35 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

1 courgette
1 gele paprika
1 rode paprika
3 bosuitjes
200 gram champignons
6 eetlepels olijfolie
150 gram gemengde sla
2 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel kappertjes
½ bosje peterselie
versgemalen peper en zout

Bereiding

De oven grill voorverwarmen. Maak de groenten schoon. Snijd de courgette over de lengte in plakken van 1 cm dik. Verwijder de zaden uit de paprika en snijd deze in repen. Snijd de bosuitjes in vieren. Halveer de champignons, laat kleine exemplaren heel. Meng de groenten met zout, peper en 2 eetlepels olijfolie. Verdeel de groenten vervolgens los van elkaar op een bakplaat en zet 15 minuten onder de grill. Tijdens het grillen af en toe keren. Zet de laatste 5 minuten de bakplaat dicht onder de grill. Maak ondertussen de sla schoon, droog deze en scheur in stukken. Maak in een kommetje een mengsel van azijn, zout, peper en de resterende olijfolie. Snijd de peterselie fijn en laat de kappertjes uitlekken. Meng de kappertjes en peterselie met de helft van de dressing door de sla. Verdeel de sla over twee borden en leg daarop de warme groenten. Besprenkel met de overige dressing en direct serveren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen