Eiercurry met zilvervliesrijst

Vegetarische curry op basis van ei, tomaat, knoflook, ui en verschillende specerijen. Geserveerd met zilvervliesrijst. Bereidingstijd circa 45 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

60 gram zilvervliesrijst
400 gram gepelde tomaten
6 eieren
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 laurierblaadje
3 takjes koriander
1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
1 ui
versgemalen zout
cayennepeper

Bereiding

Kook de eieren in circa 10 minuten hard, laat ze schrikken en afkoelen. Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Maak de uit schoon en snipper deze. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit een wok met olijfolie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg vervolgens laurier, knoflook, koriander, komijn toe en laat circa 2 minuten al omscheppend meebakken. Strooi de kurkuma erover en voeg de tomaten met vocht en al toe. Breng de curry al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng de curry op smaak met zout en cayennepeper. Pel de eieren, halveer ze en verwarm 5 minuten mee in de curry. Serveren op twee borden samen met zilvervliesrijst. Knip als garnering de koriander fijn boven de curry.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen