Couscous met varkenshaas

Vleesgerecht uit de oven met varkenshaas, broccoli, couscous, koriander, walnoten, limoen, za’atar en kaneel. Bereidingstijd circa 25 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

500 gram broccoli
60 gram walnoten
15 gram koriander
1 limoen
100 gram couscous
110 ml kraanwater
250 gram varkenshaas
3 eetlepels za'atar (kruiden blikje)
2 theelepels kaneel
6 eetlepels olijfolie

Bereiding

Oven voorverwarmen op 190 °C. Hak de walnoten grof en snijd de broccoli in roosjes. Snijd de koriander grof. Rasp de schil van de groene limoen en snijd de vrucht vervolgens in partjes. Doe de couscous in een schaal en schenk hier 110 ml kokend water over. Laat de couscous 10 minuten afgedekt staan. Bestrijk de varkenshaas met olijfolie en bestrooi met zout. Strooi de za’atar op een bord en rol hier het vlees door. Plaats het vlees op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven. Bak het vervolgens circa 15 minuten en keer halverwege om. Laat het vlees vervolgens buiten de oven nog 5 minuten afgedekt rusten.  Doe de broccoli, limoenrasp, kaneel, olijfolie, helft van de walnoten en 2/3 van de koriander in de keukenmachine en maal dit fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met het broccolimengsel en de rest van de walnoten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Strooi de rest van de koriander erover. Snijd het vlees in plakjes en serveer dit bij de couscous. Garneer met limoen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen