Biefstuk van de grill met kreeftensaus

Gegrilde biefstuk met paksoi, zilvervliesrijst en een  heerlijke kreeftensaus. Bereidingstijd circa 30 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

2 biefstukjes van 150 gram
50 gram rivierkreeftjes
400 gram paksoi
60 gram zilvervliesrijst
15 gram gesneden koriander blad
4 eetlepels olijfolie
1 rode peper
1 rode paprika
1/2 limoen
versgemalen peper en zout

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem daarna in kleine stukjes. Verwijder de zaden uit de paprika, snijd hem klein en stamp hem daarna met een vijzel tot puree. Doe de puree samen met 2 eetlepels olijfolie en de koriander in een kom. Knijp boven de kom het sap uit van een halve limoen. Meng alles goed en breng op smaak met versgemalen zout, schep vervolgens de rivierkreeftjes door de saus. Bestrijk de biefstukjes aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Grill het vlees gedurende 5 minuten in een grillpan, halverwege omkeren. Leg het vlees op een bord en laat het afgedekt met aluminiumfolie nog even rusten. Snijd de biefstukjes met een scherp mes in plakjes. Ondertussen kun je paksoi bereiden. Verwijder eventuele lelijke buitenste bladeren en snijd het voetje eraf.  Was de bladeren en snijd de paksoi in reepjes, roerbak deze 5 minuten met een eetlepel olijfolie in een wokpan. Serveer de rijst en de paksoi naast elkaar op een plat bord. Leg daarop de biefstuk plakjes en schenk daarover de kreeftensaus.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen