Andijviestamppot zonder koolhydraten

Lekkere winterkost: Andijviestamppot zonder koolhydraten op basis van andijvie, knolraap, Quorn, ui, knoflook, droge witte wijn, gehaktkruiden, magere melk, peper en zout. Bereidingstijd circa 35 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

400 gram gesneden andijvie
600 gram knolraap
2 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
175 gram Quorn fijngehakt (vegetarisch)
1 teentje knoflook
2 theelepels gehaktkruiden
150 ml magere melk
50 ml droge witte wijn
peper en zout

Bereiding

Schil de knolraap en snijd ze in stukken, kook in pan met een bodempje water afgedekt in 20 minuten gaar. Verhit een grote pan en fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook in de olijfolie, deze mag niet bruin worden. Voeg de Quorn toe en bak deze al omscheppend 3 minuten mee. Roer volgens de gehaktkruiden, wijn en naar smaak peper erdoor en laat het geheel op laag vuur sudderen. Kook de andijvie in een bodempje water gedurende 5 minuten. Giet de andijvie af en laat vervolgens in een vergiet uitlekken. Verwarm de melk. Giet de knolraap af en stamp deze fijn samen met de verwarmde melk. Schep de andijvie door de knolraappuree en verdeel over twee borden. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het Quornmengsel ernaast.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen