Zoetzure kipspiesjes

Vleesspiezen met kip, ananas en basilicum. Met een marinade gemaakt van olijfolie, citroensap, knoflook, basilicum, zout, peper en paprikapoeder.

Ingrediënten voor 20 stuks

500 gram kipfilet
2 teentjes knoflook
125 ml versgeperste citroensap
1½ eetlepel olijfolie
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel paprikapoeder
1 verse ananas, in blokjes
20 cocktailprikkers
20 blaadjes verse basilicum
versgemalen peper en zout

Bereiding

Meng de geperste knoflook, citroensap, olijfolie, basilicum, zout, peper en paprikapoeder in een grote kom. Snijd de kip in kleine stukjes en voeg deze toe aan de marinade, schep het geheel goed om en laat het minimaal een uur intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de stukjes kip uit de marinade, doe ze in een ovenvaste schaal en bak ze in 10 tot 15 minuten goudbruin. Haal de kip uit de oven en laat deze afkoelen. Rijg de kip, met een blaadje basilicum en een blokje ananas aan een cocktailprikker.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen