Eieren gevuld met een mix van eigeel, zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, tabasco, ui, augurk, ketchup en verse mayonaise.
10 eieren
1 theelepel Dijon-mosterd
½ theelepel paprikapoeder
mespuntje chilipoeder
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels mayonaise (zie recept mayonaise)
3 druppels tabasco
1 sjalotje
1 augurk
versgemalen peper en zout
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
Kook de eieren in ruim 10 minuten goed hard en laat ze schrikken onder de koude kraan. Laat de eieren afkoelen en pel ze voorzichtig zodat ze niet stuk gaan. Snijd de eieren over de lengte doormidden. Verwijder met een theelepeltje het eigeel uit de halve eieren. Leg de eiwitten op een schaal en bewaar het eigeel. Meng het eigeel in een schaal met zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder en tabasco. Prak het geheel fijn met een vork. Snipper het sjalotje en de augurk fijn en voeg deze samen met de mayonaise en tomatenketchup toe. Prak het mengsel goed door elkaar, voeg eventueel extra mayonaise en tomatenketchup toe totdat een mooi glad mengsel ontstaat. Proef de vulling en voeg naar smaak meer peper, zout en tabasco toe. Doe de vulling in een spuitzak met een grote gekartelde mond en spuit de vulling in de halve eiwitten. Garneer de gevulde eieren met een beetje bieslook.