Champignons op azijn

Champignons gemarineerd in een combinatie van citroen, azijn, laurier, tijm, knoflook, peterselie en olijfolie.

Ingrediënten voor 2 personen

250 gram champignons
1/2 citroen
1 dl blanke azijn
1 laurierblaadje
1 takje tijm
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
versgemalen zout

Bereiding

Verwijder de voetjes van de champignons en boen ze schoon. Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen uit. Doe de champignons in een kom en bedruppel ze met het citroensap. Breng ¼ liter water met de azijn, kruiden, geperste knoflook en de olijfolie aan de kook. Laat 1 minuut koken en giet over de champignons. Voeg het zout toe, bestrooi met citroenrasp, dek af met een bord en laat het afkoelen voordat je het in de koelkast zet. De champignons kunnen al na een paar uur of de volgende dag worden gegeten. Laat ze voor het serveren uitlekken, schep ze in een schaaltje en bestrooi ze met de peterselie en een paar druppels olijfolie.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen