Wat zijn slechte en goede koolhydraten

Hoe zit dat nou met ‘goede’ en ‘slechte’ koolhydraten?

Koolhydraten vormen een belangrijk onderdeel van onze voeding, echter sommige soorten hebben geen functie en zijn qua voedingswaarde overbodig. Dit zijn bewerkte soorten zoals suiker en bloem die tijdens bewerking hun vezels en voedingstoffen zijn kwijt geraakt. Deze ‘slechte’ koolhydraten missen niet alleen voedingsstoffen en vezels, maar beinvloeden ook de bloedsuikerspiegel en het insulineniveau. Hierdoor kunnen sterke schommelingen in het energieniveau, trek in meer koolhydraten en een knagend hongergevoel ontstaan.

Dit zijn de bekendste ‘slechte’ koolhydraten:

-geraffineerde suiker
-witte pasta
-witte rijst
-witbrood
-koekjes en gebak
-chocolade en snoep
-chips en gezouten noten
-ontbijtgranen en –repen met suiker
-frisdrank
-limonade en fruitsappen
-voorverpakte kant en klaar maaltijden
-kan en klaar sauzen en jus-mixen
-pizza’s en hartige taarten

Voorbeelden van ‘goede’ koolhydraten zijn:

-volkoren pasta
-peulvruchten
-zilvervlies rijst
-volkorenbrood met zaden
-olijven
-appels
-sinasappels
-zuivelproducten

Voedingsadvies

Deze ‘goede’ koolhydraten bevatten vezels en waardevolle vitaminen en mineralen. Als je deze koolhydraten in beperkte hoeveelheden eet zoals opgenomen in het voedingsadvies van de NewNrgy afslankmethode voorkom je schommelingen in je bloedsuiker en dus verstoringen in je energieniveau en knagende hongergevoelens.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2018 NewNrgy - Succesvol lijnen