Uitleg over detoxen

Wat is detoxen?

Detoxen, ook wel ontgiften, drainage, ontslakken genoemd is een term vanuit de natuurgeneeskunde voor het intern reinigen van het lichaam van afvalstoffen.

Waarom moet je detoxen?

Een detox-ochtend helpt om je lichaam te reinigen met behulp van gezonde voeding en veel vocht. Je kan hiermee bijvoorbeeld "schade" beperken wanneer je tijdens een etentje niet volgens het voedingsadvies hebt gegeten.

Hoe werkt een detox-ochtend?

Bij een detox-ochtend heb je een tijdelijk aangepast voedingsschema dat bestaat uit vers fruit, verse groentesap, vers fruitsap, water en kruidenthee. Hiernaast gebruik je de voedingssuplementen van de afslankbehandeling. Deze vullen de behoefte aan eiwitten, vitaminen en mineralen aan.

Hoe kan ik Detoxen?

Tijdens een Detox-ochtend vervang je ontbijt en lunch door de toegestane vruchten uit de voedingslijst zoals galia-meloen, citroen, (50 gram aardbeien/blauwe bessen/aalbessen), grapefruit, kiwi, verse ananas, appels of suikervrije appelmoes van HAK. Neem zoveel als je wilt. Diverse bio-actieve verbindingen in deze vruchten beïnvloeden merkbaar je vetstofwisseling en vochthuishouding. Na de Lunch breng je de middag tot aan het avond-eten door met enkele instant Miso-soepjes (bevatten natuurlijk jodium voor de schildklier) of enkele instant Opkikker-bouillonsoepjes en enkele dessertschaaltjes witte, magere 0%-vet  naturel yoghurt of kwark. In de avond eet je weer volgens de Dinermogelijkheden uit de afslank documentatie.

LET OP! Voer een Detox-ochtend maximaal twee maal per week uit, anders werken de natuurlijke suikers in de vruchten je afslankresultaat tegen. Tijdens een Detox-ochtend blijf je de voedingssupplementen innemen.

TIP: Als je tong dikker wordt en prikkelt. Doe dan in het vervolg je Detox-ochtend met alleen appel, galia-meloen of de suikervrije appelmoes van HAK.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2023 NewNrgy - Succesvol lijnen