In het geval van een trage schildklier worden voedingsstoffen langzamer en minder efficiënt verwerkt

De schildklier

De schildklier (thyroïd) is een vlindervormig orgaantje in je keel met de afmetingen van een walnoot. De schildklier maakt de T4 en T3 schildklierhormonen. Deze hormonen gaan via het bloed naar alle cellen en organen. Daar regelen zij bijna alle functies. Als de schildklier voldoende schildklierhormonen aanmaakt heb je genoeg energie. Heb je het warm ook al is het koud. Als het warm is, transpireer je. Je valt niet zomaar af en komt niet zomaar aan.

Schildklierhormonen en stofwisseling

De schildklierhormonen zijn belangrijk bij de stofwisseling van alle weefsels in het lichaam. De stofwisseling beïnvloedt zaken als gewicht, energie, concentratie, hartritme en geestelijke stabiliteit.

Schildklierafwijking

Alleen middels een bloedonderzoek kan worden vastgesteld of er sprake is van een schildklierafwijking. In het geval van hyperthyreoïdie (snelle schildklier) maakt de schildklier te veel hormoon en bij hypothyreoïdie (trage schildklier) te weinig.

Trage schildklier en afvallen

In het geval van hypothyreoïdie (trage schildklier) verloopt gewichtsverlies anders. Doordat er te weinig schildklierhormonen in het bloed zitten worden voedingsstoffen langzamer en minder efficiënt verwerkt. Veel mensen met een te traag werkende schildklier hebben dan ook last van overgewicht. Afvallen gaat dan moeilijk, zelfs bij veel beweging en gezond eten.

Afvallen ondanks trage schildklier

In het geval van hypothyreoïdie (trage schildklier) verloopt gewichtsverlies langzamer. Zolang je geen schildklierdefect hebt kun je afvallen. Door middel van een aangepast voedingsadvies en mogelijk voorgeschreven artsenmedicatie wordt de gewichtsafname verantwoord gestimuleerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2023 NewNrgy - Succesvol lijnen