Afvallen en toch lekker uit eten gaan

Op dieet en toch uit eten

Tijdens ons dieet kun je zonder probleem lekker uit eten. Omdat je vaak meerdere weken op dieet bent komt het vast voor dat je een restaurant bezoekt. Je bekijkt dan ongemakkelijk de menukaart. Om het voor jou eenvoudig te maken hebben wij dieetproof gerechten geinventariseerd bij de meest voorkomende restaurants.

Dieetproof gerechten in een restaurant

Hieronder geven we je tips als het gaat om dieet verantwoord eten in een restaurant. Per type restaurant staat aangegeven welke gerechten op de menukaart dieetproof zijn. Echt verboden zijn: (stok)brood, witte rijst, witte pasta, aardappelen en patat!

In een Frans restaurant kies je:

TIPS: bestel gerust eenvoudige gerechten, zoals vis à la provencale met tomaten en kruiden of pepersteak. Raak in elk soort restaurant de rijst, bami, pasta, pommes frites en (stok)brood niet aan! Er verschijnen vaak schalen vol bij rundvleesgerechten en ze zijn - als je niet oppast - onweerstaanbaar.

-uiensoep, vraag erom deze zonder brood te serveren
-salade niçoise
-gekrulde salade met lardons (dunne reepjes spek en gepocheerde eieren)
-pâté met lever
-escargots
-coquilles St. Jacques
-moules marinière (mosselen in witte wijn en kruiden) of bouillabaisse (vissoep)
-coq au vin (kip in wijnsaus)
-entrecôte of tournedos Bordelaise (biefstuk in mossel-wijnsaus)
-kalfsvlees marengo (kalfsbiefstukje met tomaten en champignons)
-haricots verts aux beurre (jonge sperzieboontjes met boter)
-kaas-assorti of kaasplank

In een Midden-Oosters restaurant kies je:

TIPS: Bestel een glas heerlijke pepermuntthee bij je maaltijd. Dat vult en verbetert de spijsvertering.Wanneer je als voorafje de ingedikte labnee-yoghurt met pepermunt of hummus (kikkererwtendipsaus)bestelt, vraag dan om rauwe groenten in plaats van pitabrood om mee te dippen.

-shahi paneer (eigengemaakte kaas in een romige tomatensaus)
-geroosterde aubergine met uien en kruiden
-kippensoep Sorba (met knoflook, gember, kaneel en kruiden)
-alle Korma-gerechten (vlees in roomsaus)
-tandoori-kip of –garnalen
-lamsvlees- of kip-curry
-alle lams-, kip- of garnalen kebabs

In een Grieks restaurant kies je:

-kebab; meestal gekruide spiesen van vlees, kip of vis, tezamen met gegrilde en geroosterde groenten
-kofte, balletjes van lamsgehakt en ui die aan spiesen gegrild worden
-Griekse salade. De rijst erbij niet gebruiken
-souvlaki; gemarineerd dun gesneden vlees. Pitabroodje laten staan
-aubergine bereid met knoflook, tomaat en paprika
-baba ganoush; een smeersel dat lijkt op hummus; niet van kikkererwten maar van aubergine gemaakt

In Japanse restaurants en sushi-bars kies je:

-salade van zeewier
-misosoep
-ebi-su (garnalen)
-yakitori, spiesjes van kip en ui, gegrild met een teriyakisaus
-oshinko, zuur van kool
-ohitashi, gekookte spinazie met sesamzaadjes
-shabu-shabu, dungesneden rundvlees gekookt met paddestoelen, kool en andere groenten
-yakimono, diverse gegrilde gerechten
-sashimi, in plakjes gesneden rauwe vis, geserveerd met wasabi (Japanse mierikswortel), sojasaus en ingelegde gember

In een Hamburger-restaurant kies je:

TIP: Neem twee stuks plastic weggooibestek (mes en vork) mee. Je kunt gebruik maken van alle hamburger-arrangementen. Daarbij consumeer je deze zonder het broodje eromheen. Opgepast: geen gepaneerde artikelen als kipnuggets of kipburgers etc. bestellen. Vanzelfsprekend ook geen milkshakes.

In een Italiaans restaurant kies je:

TIP: Bij het binnenkomen zeg je dat je liever wat olijven hebt in plaats van een broodmandje.De Italianen zelf beginnen altijd met een kop heldere soep of stracciatella – een soort Italiaanse eiersoep. Opgepast: sommige soorten bevatten pasta of bonen.

-salades met olijfolie en azijn
-insalata frutti di mare (zeevissalade)
-gemengde gegrilde groenten of gestoofde portabello-paddestoelen, antipasto (diverse vlees- en kaassoorten)
-gemarineerde paprika’s met paddestoelen; mosselen
-escarole of stracciatella-soep
-geroosterde rode snapper of zalm; gegrilde calamari of garnalenscampi
-gegrilde kip paillard (platgeslagen stuk borstvlees zonder been) of varkenshaas
-kalfsvlees of kip piccata of scallopini met citroen en kappertjes
-prosciutto, gedroogde ham, meestal in flinterdunne plakjes met meloen en ook wel met kalfsoesters
-scampi’s, gestoomd of gebakken in knoflookboter
-gerechten bereid in Marsalawijn

In een Chinees restaurant kies je:

TIP: Veel Chinese sauzen worden gemaakt met suiker of maïzena. Houdt het dus bij gerechten die zijn roergebakken, gestoomd of gestoofd. Vraag om een kleine portie zilvervliesrijst in plaats van gewone rijst.

-eiersoep
-hete garnalenschotel
-gestoomde tofu (tahoe) met groente
-roergebakken varkensvlees met knoflooksaus
-rundvlees met Chinese paddenstoelen
-gestoomde vis
-kip met walnoten
-gestoofde spinazie met knoflook

In een Mexicaans restaurant kies je:

TIP: Vraag de ober om geen schaal tortillachips te serveren. Bestel in plaats daarvan guacamole en vraag om schijfjes jicama of komkommer om mee te dippen. Een echte margarita van tequila, citroensap en Triple Sec bevat minder koolhydraten dan de soort die met suikerstroop wordt gemaakt.

-gegrilde kippenvleugels met ranchdressing
-sopa de albondigas (groentesoep met gehaktballetjes)
-jicamasalade
-gegrilde pescado speciaal (verse vis) met gegrilde groenten en pepertjes of een gemengde salade
-visschotel (Marisco)
-pollo assado (gegrilde gemarineerde kip) met pico de galla salsa
-camarones al ajillo (garnalen in knoflooksaus)
-gegrilde biefstuk met ui en pepers
-kalkoen mole

In een Thais restaurant kies je:

TIPS: Vermijd de dunne bami die je in veel gerechten tegenkomt. Alles wat op het menu ‘pad’ genoemd wordt, bevat bijna zeker bami. Als je een kerrieschotel bestelt, kun je het beste een gerecht zonder aardappelen nemen.

-tom yum koong (garnalen en champignons in hete zure bouillon met koriander, lindenbladeren en citroengras)
-gestoofde garnaal of rundvlees met basilicum, uien en pepertjes
-gestoofde kalfslapjes met garnalen (of rund- en varkensvlees) met champignons, courgettes en chilipasta
-gestoofd rundvlees, kip of varkensvlees met trassi en sperzieboontjes
-gestoofde gemengde groenten of gestoomde mosselen met Thaise kruiden en knoflooksaus

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2018 NewNrgy - Succesvol lijnen