Met een eiwitdieet behaal je sneller resultaat

Koolhydraten vervangen door eiwitten

Waar voorheen de focus lag op vet, koolhydraten en vitaminen ontstaat er nu steeds meer aandacht voor proteïnediëten, ook wel eiwitdiëten genoemd. Dit zijn diëten waarbij koolhydraten vervangen worden door eiwitten. De wetenschap heeft aangetoond dat eiwitrijke en koolhydraatarme voeding een positieve invloed heeft op overgewicht. Met een eiwitdieet behaal je betere en snellere resultaten dan bij diëten met een lage vetinname.

Het nut van eiwitten

Eiwitten worden door het lichaam omgezet in aminozuren. Deze zijn nodig voor de opbouw van spieren, organen, botten, zenuwen en het bloed.  Eiwitten zitten onder andere in peulvruchten, vis, eieren, gevogelte, vleeswaren, zuivelproducten en noten.

Hoe werkt een eiwitdieet?

Voeding met veel eiwitten vertragen de verplaatsing van het voedsel vanuit de maag naar de darmen. Ook blijft je bloedsuikerspiegel lager doordat het langer duurt om eiwitten te verteren. Tijdens het verwerken van de eiwitten gebruikt je lichaam meer energie dan bij koolhydraten. Een deel van de energie die je inneemt wordt dus direct verbruikt en zal niet worden omgezet in vet. Kortom: je maag blijft langer vol en je ervaart geen honger.

Voor wie is een eiwitdieet geschikt?

Een eiwitdieet is uitermate geschikt voor mensen met een Body Mass Index van 25 of hoger.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen