Shaslicks

Vleesspiezen met kip, paprika, ui en champignon. Met een marinade gemaakt van ui, tomaat, knoflook, olijfolie, sojasaus en verse peper.

Ingrediënten voor 4 personen

3 kipfilets
2 uien
1/2 blik gepelde tomaten
1 rode paprika
champignons
1 eetlepel olijfolie
1 Spaanse peper
1 eetlepel Kikkoman sojasaus
1 teentje knoflook
satéprikkers

Bereiding

Pel de ui en snijd hem fijn. Hak de Spaanse peper fijn zonder de zaadjes. Snijd de gepelde tomaten in blokjes. Meng de ui, tomaat, peper, geperste knoflook samen met olijfolie en sojasaus in een diepe schaal. Snijd de kip in blokjes en vermeng deze goed met de marinade. Laat de gemarineerde kip vervolgens 12 uur afgedekt in de koelkast staan. Roer de marinade nog een paar keer door. Als de kip klaar is snijd je de paprika, champignons en overige ui in grote stukken. Rijg de kip om en om met de groenten aan een lange satéprikker. Om te voorkomen dat deze verbranden kun je de saté prikkers laten weken in heet water. Rooster de shaslicks op een hete barbecue in ongeveer 10 minuten gaar (regelmatig draaien). Leg de shaslicks op een minder heet stuk van de barbecue anders verbranden de groenten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen