Visspiezen met tonijn. Met een marinade gemaakt van sojasaus, knoflook, gemberwortel, kastanjechampignons en bosui.
2 tonijnbiefstukken
2 bosuitjes
1,5 eetlepel Kikkoman sojasaus
1 teentje knoflook
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
6 kleine kastanjechampignons
olijfolie
Snijd de tonijn in blokjes van 3 cm en de bosuitjes in stukjes van 5 cm. Meng deze samen met de sojasaus, geperste knoflook, geraspte gemberwortel, kastanjechampignons en bosui in een schaal. Zet de schaal vervolgens minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik tijdig op kamertemperatuur komen. Rijg afwisselend de blokjes tonijn, kastanjechampignons en stukjes bosui aan de satéstokjes. Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie en grill de vis in circa 2 minuten per kant gaar op de barbecue.