Omelet op basis van ei, bladspinazie, Philadelphia light, ui, zilvervliesrijst, nootmuskaat en olijfolie. Bereidingstijd circa 35 minuten.
4 eieren
300 gram bladspinazie
125 gram Philadelphia light
1 ui
2 eetlepels olijfolie
versgemalen zout en peper
nootmuskaat
60 gram zilvervliesrijst
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de zilvervliesrijst gaar. Verhit een wokpan met olijfolie en fruit hier de ui in, voeg vervolgens de spinazie toe. Meng de Philadelphia light door de spinazie en breng verder op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat. Klop de eieren los met twee eetlepels water en voeg naar smaak peper en zout toe. Bak vervolgens 2 omeletten, leg deze vervolgens in een ovenvaste schaal, vul ze tot de helft met het spinazie mengsel en klap ze dubbel. Laat de omeletten nog circa 20 minuten in de oven bakken. Serveer op twee bordjes samen met de zilvervliesrijst.