Fris voorgerecht op basis van veldsla, grapefruit, rivierkreeftjes, venkel, verse mayonaise en olijfolie. Bereidingstijd circa 25 minuten.
2 rode grapefruits
150 gram rivierkreeftjes
3 theelepels mayonaise (zie recept mayonaise)
1/2 venkelknol
2 eetlepels olijfolie
veldsla
versgemalen zout en peper
Halveer de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Bewaar de stukjes grapefruit in een kom. Knijp boven een andere kom de rest van het sap uit de uitgesneden grapefruits. Maak de venkel schoon en snijd deze in de lengte in zo dun mogelijke plakjes. Voeg de venkel samen met de olijfolie toe aan het grapefruitsap en laat minimaal 5 minuten marineren. Breng op smaak met zout. Verdeel wat veldsla over twee whiskyglazen en druk licht aan. Voeg vervolgens de grapefruit, venkel en rivierkreeftjes toe en besprenkel met de overgebleven grapefruitmarinade. Garneer elk glas af met 1,5 theelepel mayonaise en versgemalen peper.