Carpaccio van sint-jakobsschelpen

Zeevruchten voorgerecht op basis van sint-jakobsschelpen, passievrucht, limoen, kervel, espelettepeper en fleur de sel. Bereidingstijd circa 30 minuten.

Ingrediënten voor 4 personen

12 sint-jakobsschelpen
2 passievruchten
1 limoen
1 takje kervel
Espelettepeper
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding

Snijd de passievruchten in tweeën, schep het vruchtvlees eruit, doe dit in een blender en mix het tot moes. Zeef het sap eruit en verdeel dit over vier diepe borden. Was de limoen en dep droog. Schraap dunne schilletjes van de limoen en snijd de vrucht in parten. Maak de sint-jakobsschelpen zorgvuldig schoon en dep droog met keukenpapier. Snijd de sint-jakobsschelpen met een dun, lang scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de vier borden. Bestrooi de sint-jakobsschelpen met fleur de sel, espelettepeper en versgemalen peper. Dek de borden af met huishoudfolie en zet ze 15 minuten in de koelkast. Was en droog de kervel en maak de blaadjes los. Bestrooi de carpaccio vlak voor het opdienen met de limoenschilletjes en kervel. Garneer de borden met de partjes limoen. Eet smakelijk!



Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen