Vissoep

Gevulde vissoep op basis van kruidenbouillon, kabeljauw, mosselen, venkel, ui, knoflook, zilvervliesrijst en gember. Bereidingstijd circa 35 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

½ eetlepel olijfolie
1 fijngesneden sjalotje
1 uitgeperst teentje knoflook
stukje geraspte gemberwortel
½ liter water
1 kruidenbouillon blokje
40 gram zilvervliesrijst
mespunt chilipoeder
300 gram in stukken gesneden venkel
100 gram in grove stukken gesneden kabeljauwfile
100 gram gekookte mosselen
1/2 dl verse kokosmelk (blik)
peper en zout
vers korianderblad

Bereiding

Bak het sjalotje, de knoflook en gemberwortel 5 minuten in de olijfolie. Voeg het water en de kruidenbouillon tablet toe en breng aan de kook. Zilvervliesrijst en chilipoeder toevoegen. Na 5 minuten venkel toevoegen en na nog eens 3 minuten kabeljauwfilet door soep roeren. Laat op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken. Dan mosselen toevoegen en kort mee verwarmen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de soep met wat vers korianderblad.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen