Miso soep

Japanse soep op basis van zeewier, sake, gember, ui en shi-take paddenstoelen. Bereidingstijd circa 30 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

25 gram gedroogd kombuzeewier
1 eetlepel sake
½ tl fijngeraspte verse gember
2 eetlepels misopasta
4 lente-uitjes, diagonaal in schijfjes gesneden
6 verse shii-take paddestoelen, in dunne schijfjes gesneden
100 g waterkersblaadjes

Bereiding

Breng het zeewier samen met 1 liter water in een soeppan aan de kook. Haal de pan vervolgens van het vuur en dek hem af, laat zo 5 minuten staan. Verwijder hierna het zeewier met een schuimspaan en gooi het weg. Voeg de sake en gember toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de misopasta toe. Roer net zo lang totdat de pasta helemaal is opgelost. Voeg de lente-uitjes, paddestoelen en waterkers toe. Verhit de soep al roerend 2 minuten, maar laat deze niet koken. Schep de soep in twee kleine kommen en serveer meteen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen