Komkommersoep

Frisse vegetarische soep op basis van komkommer, ui, groentebouillon en magere yoghurt. Bereidingstijd circa 20 minuten.

Ingrediƫnten voor 2 personen

2 komkommers
1 ui, in ringen gesneden
2 eetlepels olijfolie
500 ml groentebouillon
250 ml magere yoghurt, op kamertemperatuur
versgemalen peper en zout

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Schil de komkommers en snijd deze in blokjes. Verwarm een soeppan met olijfolie en fruit hierin de ui gedurende 2 minuten. Voeg de komkommerblokjes toe en smoor deze 3 minuten met de deksel op de pan. Schenk de groentebouillon erbij en laat het geheel circa 4 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en laat vervolgens een beetje afkoelen. Breng de yoghurt op smaak met wat versgemalen peper en zout. Verdeel de soep over twee diepe borden en voeg met een draaiende beweging een flinke schep van de yoghurt toe.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen