Dipsaus van aubergine

Een kruidige dipsaus op basis van aubergines, knoflook, olijven en verse kruiden. Bereidingstijd circa 80 minuten.

Ingrediënten

2 aubergines
3 teentjes knoflook
½ theelepel gemalen komijn
80 ml citroensap
2 eetlepels sesampasta
mespunt cayennepeper
1,5 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zwarte olijven
versgemalen zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een vork op verschillende plaatsen in de aubergines en bak ze 5 minuten boven een open vlam, tot het vel zwart is en blaren vertoond. Leg ze vervolgens op een rooster en bak ze 45 minuten in de oven, tot ze zeer zacht en gerimpeld zijn. Doe ze in een vergiet om de bittere sappen weg te laten lopen en laat ze vervolgens 30 minuten afkoelen. Verwijder voorzichtig het vel van de aubergines en hak het vruchtvlees klein. Doe de aubergine samen met de geperste knoflook, komijn, sesampasta, citroensap, cayennepeper en olijfolie in de blender. Pureer totdat er een glad en romig mengsel ontstaat. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de peterselie erdoor. Doe de puree in een ondiepe schaal en garneer af met een paar zwarte olijven.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen