Courgettesalade

Salade op basis van courgette, sperziebonen, knoflook, muntblaadjes, wijnazijn en olijfolie. Lekker bij vis. Bereidingstijd circa 45 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

250 gram sperziebonen
2 courgettes
5 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
15 gram muntblaadjes
1 eetlepel witte wijnazijn
versgemalen peper en zout

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook ze in 8 minuten beetgaar met een beetje zout. Giet ze daarna af en doe in een schaal. Snijd de courgettes over de lengte in 8 stukken en snijd deze vervolgens in drieën. Meng de courgette met 3 eetlepels olijfolie en de geperste knoflook. Grill de courgette vervolgens 3 minuten in de grillpan. Voeg toe aan de sperziebonen. Schep het geheel om met twee eetlepels olijfolie, de munt en wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade nog 30 minuten afgedekt bij kamertempratuur staan om de smaak goed in te laten trekken. Deze salade is lekker bij vis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen