Chinese koolsalade met garnalen

Oosterse salade met Chinese kool, garnalen, sesamzaad, limoen en sojasaus. Bereidingstijd circa 15 minuten.

Ingrediënten voor 2 personen

1 Chinese kool
200 gram garnalen
2 eetlepels sesamzaad
1 limoen
6 eetlepels Kikkoman
1 eetlepel zonnebloemolie
Verse ananas
Koriander

Bereiding 

Rooster eerst het sesamzaad in een koekenpan zonder olie in 2 minuten goudbruin. Laat vervolgens op een bordje afkoelen. Rasp de schil van de limoen en pers daarna de vrucht uit. Maak in een schaal een dressing van de Kikkoman, zonnebloemolie, limoenrasp en -sap. Was de Chinese kool en snijd deze in fijne repen. Voeg de kool aan de dressing toe en schep deze goed om. Verdeel de koolsalade over twee grote borden, leg hier de garnalen bovenop en strooi er wat geroosterd sesamzaad over.
Om de salade een extra oosters accent te geven kun je stukjes verse ananas en fijngesneden koriander toevoegen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
© Copyright 2024 NewNrgy - Succesvol lijnen