Visgerecht met zwarte tagliatelle, Hollandse garnalen, zeewolf, mierikswortel, basilicum en sinaasappel. Bereidingstijd circa 25 minuten.
100 gram Hollandse garnalen
2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
2 eetlepels verse fijngesneden basilicum
2 zeewolffilets van 125 gram per stuk
1/2 sinaasappel (uitgeperst)
200 gr zwarte tagliatelle (zwarte pasta)
3 eetlepels olijfolie
Meng in een kom de Hollandse garnalen met basilicum, mierikswortel en wat versgemalen peper. Wrijf de zeewolffilets in met peper, zout en sinaasappelsap. Laat ze vervolgens even liggen. Kook de zwarte tagliatelle in een pan met ruim kokend water in circa 8 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zeewolffilets op matig hoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Gebruik een vergiet om de tagliatelle uit te lekken. Draai met een vork een portie tagliatelle tot een nestje, en plaats dit in het midden van een verwarmd bord. Leg hier de zeewolffilet op. Schep de garnalen door het bakvet en verspreid ze daarna direct over de zeewolffilet.