Vegetarisch gerecht op basis van prei, champignons, taugé, ei, venkel, diverse kruiden en olijfolie. Geserveerd met een mie van ei. Bereidingstijd circa 35 minuten.
1 grote prei
150 gram champignons
½ venkel
150 gram taugé
2 eieren
2 eetlepels water
2 theelepels olijfolie
peper, zout, gemberpoeder, paprikapoeder, kerrie
Prei halveren, fijn snijden en wassen. Halve venkel klein snijden. Paprika in repen snijden, vervolgens stukjes van +/- 3 cm. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. 1 theelepel olijfolie in warme pan, prei en venkel toevoegen. Na 4 minuten paprika toevoegen. Alles roerbakken, na 4 minuten de champignons toevoegen en na 2 minuten de taugé. Zout, peper en kruiden naar smaak toevoegen. Even doorbakken en laag zetten. Mix 2 eieren met 2 eetlepels water en peper en zout naar smaak. Bak op laag vuur een dunne omelet. Omelet in fijne reepjes snijden (als mie). Door de roerbak roeren en opdienen.